Donate

Niet meedoen aan onze activiteiten ? Overweeg dan om onze doelen en visie te steunen. Not joining our activities ? Please consider supporting our goals & vision. Thank you !

Amount:


Goede Doelen

Jaarlijks schenkt Es Quint alle baten en donaties aan kleinschalige projecten in eigen land of elders in de wereld. Alle schenkingen komen dus op de meest direkte manier ten goede van diegenen die het nodig hebben.

Es Quint heeft als hoofddoel schenkingen te doen toekomen aan Vereniging vrienden van de Yayasan Pa van der Steur die een tweetal tehuizen in Jakarta en Bekasi in Indonesie runt. Hier wonen kinderen die geen ouders meer hebben of ouders die niet meer voor hen kunnen zorgen. De vereniging zorgt dat de kinderen onderwijs krijgen en klaargestoomd om worden om zelfstandig in de maatschappij te staan.

Daarnaast zal Stichting Es Quint op zoek gaan naar kleine particuliere projecten waar het geld direct wordt ingezet voor materiaal, hetzij hout en gereedschap om scholen te bouwen of schriften en boeken om onderwijs te kunnen geven. Hoe klein het project ook is, de mensen die hier in Nederland huis & haard achterlaten om elders in de wereld het leven te kunnen verbeteren van de kinderen van de toekomst kunnen elke steun gebruiken !

 

- Stichting Es Quint - Bekommert zich sterk om het welzijn en de ontwikkeling van de jonge mens in arme en achtergestelde landen en gebieden. Vanzelfsprekende keuzes en mogelijkheden alhier, zijn voor vele kinderen overal ter wereld een absolute onwerkelijkheid, waardoor er veel potentie in kracht en talent verloren gaat.

- Balanceren tussen worden en zijn - Middels het organiseren en verzorgen van unieke en zelfexplorerende activiteiten, genereert Stichting Es Quint opbrengsten, die direct ten goede komen aan de omstandigheden en keuzemogelijkheden van jonge maar minder bedeelde levenslustigen.

Stichting Es Quint kiest hiervoor zelf of in een samenwerkingsverband unieke activiteiten, die direct verwijzen naar de veelomvattende diepgang van het worden en de verlichting van het essentiële zijn.

- Core activity – Momenteel verzorgt Stichting Es Quint in een samenwerkingsverband een bijzonder hoofdprogramma, Roller Skate Training. De unieke en letterlijke vorm van balanceren en de continue uitdaging hiervan, maakt de beoefening tot een ware danskunst.

- Plannen - Voor de nabije toekomst zal Stichting Es Quint ook andere activiteiten gaan ontplooien. De initiatiefnemers van de stichting maar ook vele anderen om ons heen hebben de beschikking over gedegen kennis die ze graag met anderen delen. Denk bijvoorbeeld aan workshop decoratief schilderen, yoga, Qi Gong, Tai Chi maar ook een lezing zoals Theosofie voor beginners of Introductie in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Alles onder de vlag van het balanceren tussen worden en zijn.

 

Schedule

No events

Media, Partners & Links